Trygg och kvalitativ tandvård

För en god munhälsa genom livet

Boka tidKontakta oss

Behandling Tandreglering

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du vill räta till dina sneda tänder. Du kanske vill göra det av estetiska skäl om du är missnöjd med hur dina tänder ser ut. Behandlingen kan på så vis stärka både din självkänsla och ditt självförtroende genom att ge dig ett vackrare leende.

Tandreglering har också stora fördelar för munhälsan. Att rätta till sneda tänder ger dig nämligen en bättre tuggfunktion och minskar slitaget på dina tänder. Tänderna kan upplevas som lättare att rengöra vilket ytterligare bidrar till allmänt välmående och tillfredställelse med din munhälsa. På så vis kan en tandställning hjälpa dig att få både en vackrare och friskare mun.

Vad vi erbjuder dig

Vi erbjuder Invisalign som behandlingsmetod eftersom den är bekväm att använda samt att det nästintill är osynligt. Invisalign använder sig av skenor som skräddarsys för dina tänder. De är formade på så sätt att dina tänder flyttas lite i taget.

Metoden går ut på att de skenor du börjar med endast skiljer sig lite från hur dina tänder är placerade, sedan övergår du till nya skenor som skiljer sig lite från de förra. Sedan fortsätter processen på det sättet till dess att du har tagit dig igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått.

Skenor ska användas under hela dygnet, natt som dag. När du äter är den enda gången du tar ut dem, borstar tänderna eller använder tandtråd, dock max 30 min utan skenan. Du rengör enkelt skenorna med ljummet vatten.

Kan alla bettfel korrigeras med Invisalign?

De flesta fallen kan korrigeras med Invisalign, dock finns undantag som exempelvis kräver mer tryck- och dragkraft vilket är den konventionella tandställningen att föredra.

Över tre miljoner människor med många olika typer av tandregleringsproblem har fått hjälp av Invisalign. Om den behandlande tandläkaren tycker att Invisalign är rätt metod för dig så upprättar denne en detaljerad behandlingsplan med hjälp av ett virtuellt 3D-verktyg. Det fina är att systemet även låter dig se ett förväntat slutresultat, redan innan behandlingen har påbörjats.

Fördelarna med Invisalign är många. Det är till att börja med en bekväm metod eftersom ingenting som kan orsaka irritation fästs i munnen. Den genomskinliga tandskenan är väldigt diskret och kan tas bort vid exempelvis möten, måltider eller tandborstning.

Invisalign

Här nedan finns en kort video om vad Invisalign kan göra för dig.