Trygg och kvalitativ tandvård

För en god munhälsa genom livet

Boka tidKontakta oss

Behandling Akut tandvård

När olyckan är framme och du drabbas av akuta tandproblem är det viktigt att du kan få rätt hjälp snabbt. Oavsett om du har problem med tandvärk, ilningar eller har skadat en tand eller fyllning ska du inte behöva vänta på hjälp och gå omkring och ha ont.

Därför erbjuder Swedish Dental Group akuttandvård av högsta kvalitet och med generösa öppettider på vardagar, kvällar och helger. Har du akut ont? Ring oss på 08 – 21 17 22. Vi gör alltid allt vi kan för att ordna en tid så fort som möjligt.

På många akutkliniker är prispåslaget på helger ofta 50 procent. Hos oss finns inget prispåslag och tandvården har alltså samma pris hela veckan.

När ska jag söka hjälp?

  • Ordentlig tandvärk
  • Extrema ilningar
  • Problem med visdomständer
  • Skadade/frakturerade eller utslagna tänder
  • Lossnade/frakturerade fyllningar
  • Trasig/frakturerad eller lossnad protetik i form av kronor och broar

Ring och boka akuttid

Hur går ett akutbesök till?

Tandläkaren fokuserar på det specifika problemet som du söker hjälp för. Det viktiga är att hitta och diagnostisera problemet för att snabbt kunna åtgärda det. Vid omfattande eller särskilda besvär kan ett återbesök krävas för en permanent lösning.

Ett exempel som kan kräva återbesök är om en tand behöver rotfyllas eller om du av annan anledning behöver träffa en specialisttandläkare. Men du kommer alltid erbjudas smärtlindring och en provisorisk lösning så att du slipper gå runt och ha ont under tiden.

Vänta inte med besöket

Det finns flera orsaker som kan ligga bakom eventuell tandvärk. Vanligtvis handlar det om kariesbildning och obehandlade hål i tänderna. Oavsett anledning är det alltid viktigt att träffa en akuttandläkare, även om smärtan temporärt försvinner.

En litet hål kan på sikt utvecklas till en mer omfattande och besvärlig problematik. Därför är det klokt att tidigt träffa en tandläkare för att undvika onödiga utgifter och besvär.